Ulkomaankaupan asiakirjat

 

Kauppakamarit ovat ottaneet vuoden 2013 alussa käyttöön uuden sähköisen asiointipalvelun e-Vientiasiakirjat, jonka kautta asiakkaat voivat jatkossa hakea vahvistusta alkuperätodistuksille ja muille dokumenteille sähköisesti. Rekisteröityminen tapahtuu osoitteessa www.e-vientiasiakirjat.fi

Huomioithan että myös sähköisen asioinnin kautta haetut alkuperätodistukset hyväksytään manuaalisesti, joten niiden käsittelyssä saattaa kulua aikaa. On hyvä hakea asiakirjoja hyvissä ajoin jotta ehdimme prosessoida ja hyväksyä tarvitsemanne asiakirjat. Mikäli sinun tarvitsee hakea leima toimistolta, kannattaa varmistaa etukäteen sähköpostilla leimaukseen sopiva ajankohta toimistolta.  

 

SIIRTYMINEN EUROOPAN UNIONIN YLEISTEN ALKUPERÄTODISTUSTEN KÄYTTÖÖN
VÄHITELLEN 1.9.2017 ALKAEN

 

 

Suomalaiset kauppakamarit ottavat Euroopan unionin yleisen alkuperälomakkeen käyttöön vähitellen 1.9.2017 alkaen. Euroopan unionin ja Euroopan yhteisön yleistä alkuperälomaketta voidaan käyttää rinnastusten 1.5.2019 asti, mutta siirtymistä Euroopan unionin yleisen alkuperälomakkeen käyttöön suositellaan 1.9.2017 alkaen. Useat Euroopan maat käyttävät jo nyt Euroopan unionin yleistä alkuperälomaketta. Muutos koskee vain lomakkeen nimeä ja liittyy Euroopan unionin tullilainsäädännön kokonaisuudistukseen.

 

Jatkossa on kiinnitettävä erityistä huomiota siihen, että Euroopan unionin yleistä alkuperälomaketta käytetään silloin, kun alkuperäksi on merkitty European Union – Germany ja vastaavasti Euroopan yhteisön yleistä alkuperälomaketta silloin, kun alkuperäksi on merkitty European Community – Germany. Alkuperätodistus ja sen kopio ovat molemmat, joka Euroopan unionin tai Euroopan yhteisön lomakkeita.

 

Lomakkeet tilataan edelleen kauppakamareista. Lomakkeet on numeroitu, ja niihin on merkitty lomakkeiden painajan ja painopaikan nimi. Lisäksi alkuperätodistuksen numeron eteen kirjautuu tunnus FI.

 

Kauppakamarit myöntävät ja vahvistavat seuraavia vientiin tarvittavia asiakirjoja:

Asiakirjojen laillistaminen ulkoasiainministeriössä 11.9.2017 alkaen

Lue lisää tästä linkistä (PDF-dokumentti, 365 kt)
 
Päivitetty 24.8.2017


Palvelut


Jäsenlehti

Lue uusin Kauppakamarilehti verkossa.

Haluatko ilmoituksesi jäsenlehteen tai vinkata juttuideasta? 
Ole yhteydessä toimitukseen!

Riikka Piispa
riikka.piispa@rauma.chamber.fi