Valtatie 8 on Satakunnan liikennehankkeiden kärki

Julkaistu 7.9.2017, päivitetty 8.9.2017
 

Valtatie 8 on Satakunnan liikennehankkeiden kärki

Kauppakamarit ovat priorisoineet Satakunnan liikennehankkeiden kärjeksi valtatie kahdeksan kehittämisen etenkin Turku-Rauma-Pori osuudella, kertoo toimitusjohtaja Ritva Toivonen Rauman Kauppakamarista. Sujuvan, nopean ja turvallisen liikenneyhteyden kehittäminen on olennaista Lounais-Suomen, Rauman ja Porin seutujen ja koko Satakunnan elinkeinoelämän myönteiselle kehitykselle ja samalla elinvoimaisuudelle.

Lähiaikojen osalla jo kaavaillut eritasoliittymät Laitilassa ja Eurajoella on hankkeina priorisoitu, mutta pitkän ajan tavoitteena Kauppakamari näkee koko osuuden Turku-Rauma-Pori nelikaistaistamisen, kertoo Toivonen. Suomen kauppakamarit ovat julkaisseet torstaina valtakunnallisesti maan liikennekehityksen kärkihankkeet. Satakunnan ja Rauman Kauppakamarien yhteinen kärki koko maakunnan osalle on valtatie kahdeksan välillä Turku-Rauma-Pori. VT 8 on keskeinen myös Varsinais-Suomen kärkien listalla, joten maakunnat ovat priorisoineet asian yhteisesti erittäin korkealle.

Positiivinen rakennemuutos pystytään pitämään yllä ja kotiuttamaan sen lupaamat hyödyt, kun aktiivisesti ja ripeästi rakennetaan molempien maakuntien alueella toimintaedellytykset sille, että teollisuutta monipuolisesti palveleva logistiikka toimii hyvin, korostaa Rauman Kauppakamarin liikennevaliokunnan puheenjohtaja Antti Koukku Nurminen Logistics Services Oy:stä. Maantieliikenne ja sen nopeus ja sujuvuus ovat keskeinen kilpailukykytekijä ja investontipäätöksiin vaikuttava kriteeri esimerkiksi Rauman seudulla sijaitsevalla metsä- ja konepajateollisuudelle ja näitä palvelevalle logistiikkapalveluiden kokonaisuudelle. Meriklusterin kokonaisuuden kilpailukyky on vahvasti sidoksissa maantie- ja raideliikenteen sujuvuuteen.

Koukku ja Toivonen korostavat molemmat, että VT 8 sujuvuus ja liikennöinnin helppous ja nopeus on myös yksi välttämätön edellytys sille, että talouden ja elinkeinojen kasvulle keskeiset osaajat eli opiskelijat ja ammattilaiset kokevat seudun vetovoimaiseksi.     

Lisätietoja:

Kauppakamarien liikennehankelistaus

Antti Koukku, Nurminen Logistics Services Oy / Rauman kauppakamari, liikennevaliokunta

040-833 1760, antti.koukku@nurminenlogistics.com

Ritva Toivonen, Rauman kauppakamari 040-526 8412

ritva.toivonen@rauma.chamber.fi           

 

Lue tiedote tästä (PDF-dokumentti, 176 kt)
Kauppakamarien liikennehankelistaus 2017 (PDF-dokumentti, 4 489 kt)
 
Päivitetty 8.9.2017


Palvelut


Jäsenlehti

Lue uusin Kauppakamarilehti verkossa.

Haluatko ilmoituksesi jäsenlehteen tai vinkata juttuideasta? 
Ole yhteydessä toimitukseen!

Linnea Kauramaa
linnea.kauramaa@rauma.chamber.fi