Rauman kauppakamarin toimitusjohtaja Ritva Toivonen siirtyy Helsingin yliopiston dekaaniksi

Julkaistu 1.12.2017
 

Rauman kauppakamarin Ritva Toivonen siirtyy Helsingin yliopiston dekaaniksi
Uuden toimitusjohtajan rekrytointi on käynnistetty

Rauman Kauppakamarin toimitusjohtaja Ritva Toivonen siirtyy Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan dekaaniksi keväällä 2018.  Olen viihtynyt Raumalla erinomaisesti. Alueen teollisuuteen nojaava elinkeinoelämä on poikkeuksellisen kasvuloikan kynnyksellä. Vastaan tuli kuitenkin niin kiinnostava kortti, että se on katsottava, kertoo Toivonen siirtymisestään. Kauppakamarin hallitus on käynnistänyt uuden toimitusjohtajan rekrytoinnin, kertoo hallituksen puheenjohtaja Jyrki Heinimaa.

Toivonen toimii Rauman kauppakamarin päätoimisena toimitusjohtajana ainakin helmikuun loppuun, jonka jälkeen hän siirtyy Helsingin yliopiston biotalouden tutkimuksen ja opetuksen keskittymän eli maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan johtoon.  – Kauppakamarin toimitusjohtajuuden ja toiminnan jatkuvuus järjestetään tämän jälkeenkin toimivaksi, kunnes seuraaja ottaa ruorin, kertoo Toivonen.

Ritva Toivonen on valmistunut Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisestä tiedekunnasta metsänhoitajaksi ja väitellyt tohtoriksi metsäekonomian ja markkinoinnin alalta vuonna 2011. Toivonen haluaa myös yliopistotehtävässä vahvistaa erityisesti tutkimuksen ja opetuksen sekä elinkeinoelämän synergioita ja samalla yritysten kasvulle välttämättömän korkeakoulutetun työvoiman ja uusimman tiedon saatavuutta. 

On ollut hieno kokemus työskennellä Kauppakamari-järjestössä. Ymmärrys ja verkosto elinkeinoelämässä ja luonnollisesti etenkin Lounais-Suomessa on vahvistunut, Toivonen toteaa.  Rauman seudulla on meneillään vahva bio- ja kiertotalouden yritysten ja tähän liittyvän modernin liiketoimintaekosysteemin kasvu. Alueen meriteollisuus on globaalisti erikoistunutta ja vahvalla, rohkealla kasvu-uralla. Oma kontribuutioni jää tässä tehtävässä liian lyhyeksi, mutta tavoitteeni on, että lähdemme rakentamaan uuden tehtäväni myötä sekä yliopistoa että yrityksiä hyödyttävää, pitkäaikaista ja tiivistä yhteistyötä elinkeinoelämän ja akateemisen maailman välille.    

Rekrytointiprosessi käynnistetty
Rauman kauppakamarin hallituksen puheenjohtajisto on käynnistänyt ripeästi rekrytointiprosessin toimitusjohtajatehtävän täyttämiseksi. Aktiivista kiinnostusta tehtävää kohtaan on jo ollut ja uskon, että meillä on hyvä seuraaja Ritvalle kevään koittaessa. Rekrytoinnissa hyödynnetään sekä suorahakua että media-ilmoituksia, kertoo Rauman kauppakamarin hallituksen puheenjohtaja Jyrki Heinimaa.

 Lisätiedot

Ritva Toivonen, toimitusjohtaja, Rauman kauppakamari, puh. 040 526 8412
Jyrki Heinimaa, hallituksen puheenjohtaja, Rauman kauppakamari, puh, 040 556 4456

lehdistötiedote (PDF-dokumentti, 24 kt)
 
Päivitetty 1.12.2017


Palvelut


Jäsenlehti

Lue uusin Kauppakamarilehti verkossa.

Haluatko ilmoituksesi jäsenlehteen tai vinkata juttuideasta? 
Ole yhteydessä toimitukseen!

Linnea Kauramaa
linnea.kauramaa@rauma.chamber.fi