Hannu Asumalahti, Rauman Satama

 

Rauman kauppakamari tekee tuloksellista edunvalvontaa

Asumalahden mielestä Rauman kauppakamari on onnistunut toiminnassaan hyvin. Hän nostaa esille kauppakamarin erinomaisen ja tuloksellisen edunvalvonnan. Myös tarjolla olevat koulutusmahdollisuudet saavat Asumalahdelta kiitosta kuin myös yritysten mahdollisuus verkostoitua

Hannu Asumalahti toimii Rauman Sataman satamajohtajana ja toimii kauppakamarin liikennevaliokunnan puheenjohtajana. Rauman Satama on kaupungin liikelaitos, jota ollaan juuri yhtiöittämässä vuoden 2015 alusta alkaen.

Satama käsitteli vuonna 2013 yhteensä 5,80 miljoonaa tonnia tavaraa. Asiakaskunta koostuu pääosin teollisuudesta, huolintaliikkeistä ja laivavarustamoista. Rauman Sataman tehtävä on palvella elinkeinoelämää tarjoamalla ajanmukaisia ja kilpailukykyisiä satamapalveluja kaikille asiakkaille siten, että kuljetusketju sataman osalta toimii vaivattomasti ja tehokkaasti. 

 Asumalahti kokee, että liikennevaliokunnassa käydään läpi Rauman seudun yrityselämälle oleellisia asioita. Asumalahti toteaa, että liikennevaliokunnassa käsitellään infrahankkeet sekä yritysten logistiikan kehittämishankkeet ja esimerkit hyvin. 

Rauman seudun elinkeinoelämän nykytilanne Asumalahti luonnehtii omasta näkökulmastaan vaikeaksi. 

– Telakan ja osin metalliteollisuuden kuviot ovat vaikeat. Valtion palveluiden siirto pois aiheuttaa työpaikkarakenteen yksipuolistumista.

Hannu Asumalahti
satamajohtaja
Rauman Satama

 
Päivitetty 2.8.2016


Palvelut


Jäsenlehti

Lue uusin Kauppakamarilehti verkossa.

Haluatko ilmoituksesi jäsenlehteen tai vinkata juttuideasta? 
Ole yhteydessä toimitukseen!

Riikka Piispa
riikka.piispa@rauma.chamber.fi