« Edellinen | Seuraava »

Markku Haikonen, Sucros Oy

 

Valiokunnissa käsitellään yrityksille tärkeitä asioita

Markku Haikonen on kauppakamarin Pyhäjärviseudun paikallisvaliokunnan puheenjohtaja. Hän on tyytyväinen siihen, että valiokunnassa käsitellään yrityselämälle tärkeitä asioita. Haikonen on myös tyytyväinen kokousten monipuoliseen keskustelusisältöön. Asialistalla saattavat esimerkiksi olla seuraavat asiat: energia, liikenne, kaavoitus, koulutus, työvoimansaatavuus tai ympäristöasiat

Markku Haikonen toimii tuotantopäällikkönä Sucros Oy:llä. Sucros on 80 % saksalaisen Nordic Sugarin ja 20 % Lännen Tehtaat Oyj:n omistama yhtiö. Säkylässä se toimii Lännen teollisuusalueella tuottaen kotimaisesta sokerijuurikkaasta teollisuudelle sekä kotitalouksille hienoa kidesokeria yhteensä noin 81-85 milj. kg vuodessa. Tehdas työllistää syksyllä juurikaskampanjan aikana noin 80 vakituisen henkilön lisäksi noin 40 kausityöntekijää sekä runsaasti erilaisia koneurakoitsijoita raaka-aineiden ja valmiin sokerin siirrossa. 

Haikonen on tyytyväinen yhteistyöhön Rauman kauppakamarin kanssa. Hän mainitsee, että kauppakamari on onnistunut omissa tehtävissään hyvin liikenteeseen, koulutukseen ja yleiseen edunvalvontaan liittyvissä asioissa. Hän löytää toiminnasta myös parannettavaa. 

– Aina on parannettavaa. Esimerkinomaisesti Rauman kauppakamari voisi tehdä enemmän työtä yritystoiminnan toimijoiden yhteen saattamiseksi. 

Haikonen näkee Rauman seudun elinkeinoelämän ympärillä positiivisia asioita. Esimerkkeinä hän mainitsee telakka-alueen kehityshankkeen, liikennehankkeet ja ydinvoiman etenemisen. 

 

Markku Haikonen
tuotantopäällikkö,
Sucros Oy

 
Päivitetty 11.5.2016


Palvelut


Jäsenlehti

Lue uusin Kauppakamarilehti verkossa.

Haluatko ilmoituksesi jäsenlehteen tai vinkata juttuideasta? 
Ole yhteydessä toimitukseen!

Riikka Piispa
riikka.piispa@rauma.chamber.fi