Latinalaisen Amerikan suurlähettiläiden Suomen vierailu

to 31.08.2017
 

KATSEET KOHTI LATINALAISTA AMERIKKAA

Latinalainen Amerikka ja Karibia ovat jääneet suomalaisyrityksiltä hieman katveeseen viimeisen kahden vuosikymmenen aikana. Suomalaisten kannattaa etsiä ennakkoluulottomasti uusia markkina-alueita. Latinalainen Amerikka ja Karibia ovat ilman muuta alueita, joita ei kannata jättää huomiotta. Alueen liiketoimintaympäristö vastaa pitkälti länsimaisia arvoja ja tapoja.

Suomelle Latinalaisen Amerikan ja Karibian maat tarjoavat uusia mahdollisuuksia laajentaa ja monipuolistaa yhteistyötä sekä käydä kauppaa. Alueen talouskasvu on lähtenyt uudelleen myönteiseen suuntaan, ja alueen keskiluokka on monissa alueen maissa kasvanut merkittävästi köyhyyden vähentyessä.  Suomella on lähtökohtaisesti hyvä maine alueella, etenkin Suomen koulutuksesta haetaan mallia. Monet alueen maista ovat tekemässä suuria uudistuksia paitsi koulutuksen alalla, myös mm. ICT-sektorilla ja energia-alalla. Suomalaisosaaminen esimerkiksi telekommunikaation, uusiutuvan energian, energiatehokkuuden ja biotalouden alalla kiinnostaa Latinalaisessa Amerikassa ja Karibialla. Suomen hyvä maine koulutussektorilla kannattaa hyödyntää myös muilla aloilla.  Kieli ja etäisyys on koettu tähän mennessä esteinä, mutta nykyään yhteydet alueelle ovat teknologian ansiosta vaivattomammat

Uudessa poliittisessa tilanteessa EU pyrkii vahvistamaan kaupallisia ja poliittisia suhteitaan alueen maiden kanssa, mistä ovat osoituksena useat nyt käynnissä olevat samanaikaiset vapaakauppaneuvottelut. Uudistetut sopimukset tulevat olemaan hyödyksi myös Suomelle. Tyynenmeren allianssin maat Chile, Kolumbia, Meksiko & Peru muodostavat Latinalaisen Amerikan ja Karibian alueella dynaamisen vapaakauppahenkisen nelikon, joka on aktiivisesti solminut kauppasopimuksia ja avautunut merkittävästi kansainväliseen yhteisöön myös aktiivisen ulkopolitiikan ansiosta. Mercosur-maat Argentiina, Brasilia, Uruguay ja Paraguay puolestaan haluavat saada EU-Mercosur-neuvottelut päätökseen, nyt kun aika on uudelleen otollinen.

Suomella on suurlähetystöt Mexico Cityssa, Limassa, Santiago de Chilessä, Buenos Airesissa ja Brasiliassa. Bogotán yhteystoimisto korotetaan suurlähetystöksi syyskuussa, ja São Paoloon avataan konsulaatti. Karibian alueen maita hoitaa kiertävä suurlähettiläs Helsingistä käsin. Finprolla puolestaan on toimistot Mexico Cityssa, Limassa, Santiago de Chilessä ja Brasiliassa. Team Finland -toimijat ulkoasiainministeriön johdolla haluavat johdattaa teidät tutustumaan Latinalaisen Amerikan ja Karibian alueen mahdollisuuksiin. Latinalaisen Amerikan toimintaympäristössä suurlähetystöillä ja kaupallisilla toimistoilla on tärkeä rooli ovien avaajina ja arvovaltapalvelujen tuottajina.  

Latinalaisen Amerikan suomalaiset suurlähettiläät esittelevät kohdemaansa tarjoamia mahdollisuuksia satakuntalaisille yrityksille. Vieraaksemme saapuvan delegaation kokoonpano vahvistuu myöhemmin.

Aika: torstai 31.8.2017 klo 9-12
Paikka: Kokous- ja juhlatalo Mekani, Konepajanranta 2 B, Pori

Ohjelma: Tarkentuu myöhemmin

Ilmoittautuminen: Tästä linkistä 29.8.2017 mennessä

 
Päivitetty 24.8.2017


Palvelut


Jäsenlehti

Lue uusin Kauppakamarilehti verkossa.

Haluatko ilmoituksesi jäsenlehteen tai vinkata juttuideasta? 
Ole yhteydessä toimitukseen!

Riikka Piispa
riikka.piispa@rauma.chamber.fi